> Úvodní stránka > Pro veřejnost > Galerie projektů - Kde se staví > Komerční prostory > Hotely > Praha - Buddha-Bar Hotel Prague

Praha - Buddha-Bar Hotel Prague

Fáze projektu: dokončený

Základní informace:

Nejnovější projekt George V Eatertainment: Siddharta Café

Buddha-Bar Hotel Prague představuje nejnovější projekt francouzské společnosti George V Eatertainment: Siddharta Café, vůbec poprvé v Praze. Moderní, zatím stále horká a důvěrná variace na Buddha-Bar koncept, trendy restaurant/lou­nge/bar Siddharta Café, přináší svým hostům zcela novou dimenzi stravování.

Překvapivá inovativní Pop Artová atmosféra prostupuje interiér sytými barvami a hrou jasných světel. Hravá je také kombinace orientálních a moderních prvků ve spojení se štukami zdobeným kazetovým stropem a východními motivy, kopírujícími původní výzdobu domu. Efektní barevné obrazce vytvářejí dřevěné niky se podél stěn restaurace, v nichž je umístěno 72 průhledných sošek Buddhy. Pohodlí až stovce hostů skýtají polstrované tyrkysové židle v restauraci i křesla a sofá v přilehlém salónku. Dominantní prvek interiéru tvoří bohatě zdobené lustry české provenience. Prosklená galerie nad barem umožňuje hotelovým sledovat dění v restauraci.

Pro hosty Siddharta Café sestavil šéfkuchař menu všech chutí a vůní světové kuchyně, které je stejně tak rafinované jako chutné. Snídaně pro hotelové hosty i příchozí zvenčí se podává od 6:30 do 11:00 hodin, od 11:30 se pak servíruje obědové menu, snack, večeře, koktejly až do pozdních nočních hodin. Příjemnou atmosféru dotváří DJ výběrem těch nejlepších lounge tracků už od poledních hodin.

Součástí Siddharta Café je také butik, jenž nabízí jedinečnou kolekci hudby, triček, originálních šperků, Buddha-Bar kosmetiky a dalších upomínkových předmětů.

Tomáš Stehlík – šéfkuchař Buddha-Bar Hotelu Prague

Základem konceptu Buddha-Barů zůstává špičková originální kuchyně

Buddha-Bar restaurace po celém světě jsou vyhledávané nejen pro svou jedinečnou atmosféru, ale především pro originální a bohatou gastronomií, v níž se snoubí orientální chutě a vůně, dnes z valné většiny inspirované pařížskou kuchyní Buddha-Baru. V Praze se kromě Buddha-Bar poprvé představuje také zatím poslední projekt společnosti George V Restauration restaurace&lounge Siddharta Café, jejíž nabídka se soustředí na mezinárodní kuchyni a stravování hotelových hostů.

Pro ostře sledovanou pozici šéfa kuchyně Buddha-Baru a Siddharta Café v Praze byl vybrán Tomáš Stehlík, jenž má zkušenosti s evropskou i mezinárodní teplou a studenou kuchyní, a který se specializuje na orientální pokrmy. Tomáš Stehlík působil posledních deset let jako šéfkuchař čtyř a pětihvězdičkových hotelů, jako jsou např. Hotel Movenpick Prague, Hotel Savoy, Prague Marriott Hotel nebo Corinthia Panorama Hotel Prague. Významné zkušenosti získal také na luxusních zámořských lodích společnosti Radisson Seven Seas Cruises.

Úkolem Tomáše Stehlíka je představit hostům Siddharta Café a restaurace Buddha-Bar skutečně špičkovou pan asijskou a world cuisine s dnes již tradičními pokrmy pařížské provenience, které se staly součástí nabídky všech Buddha-Bar restaurací po celém světě. Mezi příznačná jídla Buddha-Baru v současnosti patří např. čínský salát s marinovaným kuřecím masem, krémová rýže s kokosovým mlékem a salátem z manga, závitky sashimi z amaebi a lososa s kaviárem, krevety v omáčce z červeného kari servírované v misce z kokosu nebo ovocné závitky s vanilkovým rýžovým pudinkem a čokoládovo-sezamové Bay.

Buddha-Bar Hotel Prague disponuje třemi kuchyňskými zařízeními, pro každou restauraci je k dispozici vlastní gastronomické zázemí, třetí kuchyně slouží výhradně pro přípravu sushi a sashimi. Kuchyně hotelu se mohou pyšnit několika výjimečnými technologiemi, mezi nimiž bezpochyby dominuje v současnosti největší kuchyňský monoblok v České republice, dodaný společností Molteni.

Veronika Fajčíková – ředitelka Buddha-Bar Hotelu Prague

Veronika Fajčíková absolvovala obor cestovní ruch se specializací na ekonomiku a management v hotelnictví a pohostinství na Univerzitě Mateja Bela v Banské Bystrici. V průběhu studia získala bohatou praxi v rámci svého působení v nadnárodních hotelových společnostech v zahraničí a zámoří.

V letech 1998 a 1999 trávila letní měsíce na stážích ve Francii v rezortech Pierre et Vacances v Port du Crouesty (Bretaň) a Moliets (oblast Biarritz). Roku 2000 se opět vrátila do USA, kde počátkem 90. let studovala na střední škole v Seattlu v rámci programu „exchange student“. Po odborné stáži ve Swissôtel Chicago následovala pozice Guest Relations Manager a práce v oddělení sales and marketing v pětihvězdičkovém hotelu Swissôtel Washington The Watergate (člen The Leading Hotels of the World), který se později stal součástí společnosti Raffles Hotels & Resorts. Po návrtu z USA a ukončení vysokoškolského studia v roce 2004 se podílela na výstavbě a vedení rodinného penzionu RENDEZ-VOUS v Liptovském Trnovci, který již od počátku své existence obdržel několik významných ocenění v soutěži ZHR SR (Hotel a restaurace roku) a hodnocení TREND TOP restaurace a hotely.

V české hotelové společnosti CPI Hotels, a.s. působí Veronika Fajčíková od února 2007 jako ředitelka pětihvězdičkového butikového hotelu Buddha-Bar Hotel Prague. Na svém postu se po dobu pre-openingového období mimo jiné věnovala také vytváření a implementaci hotelových standardů a tvorbě pravidel a postupů pro zaměstnance CPI Hotels, a.s.

Světově unikátní Buddha-Bar Hotel konečně v Praze spolu s proslulou restaurací Buddha-Bar a novinkou Siddharta Café

Praha, 29. 1. 2008 – Exkluzivní značka Buddha-Bar, jedinečná vize kreativního ducha Raymonda Visana, přichází do Prahy s vůbec prvním konceptem Buddha-Bar Hotelu na světě. Součástí pětihvězdičkového hotelu se stala také legendární Buddha-Bar restaurace & bar a zcela nová trendy restaurace Siddharta Café, jejichž provoz byl zahájen už v průběhu ledna. Samotné otevření hotelu pro veřejnost bylo zahájeno 22. ledna.

Butikový pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague české společnosti CPI Hotels, a.s. se nachází v živoucím srdci Prahy, na Jakubské ulici nedaleko Staroměstského náměstí, v sousedství kostela sv. Jakuba. Hotel je, spolu s oběma „eatertainment“ restauracemi umístěn v šestipatrovém historickém objektu z počátku 20. století, který prošel v loňském roce kompletní rekonstrukcí.

„Hotel nabízí ubytování v 36 pokojích a 3 stylových apartmá, přičemž pokoje dosahují plochy okolo 39 m2. Vybrané pokoje dále disponují terasou nebo japonskou zahradou, jiné využívají členitosti objektu a dispozic podkroví,“ představuje ubytování ředitelka hotelu Veronika Fajčíková. V barvách vévodí interiéru červená a zlatá s akcentem na černé a tmavě hnědé odstíny nábytku, jako křesla se vzorem krokodýlí kůže nebo bambusové obklady. Prostoru pokojů dominuje černá masívní postel z palisandru s vyobrazením draka v čele, atmosféru dolaďuje podmanivé světlo čínských lamp.

„Příjemné prostředí našim hostům zaručují, spolu s designově čistým nábytkem a luxusními materiály, také špičkové technologie, jejichž prostřednictvím mohou svůj pobyt v hotelu proměnit ve skutečný požitek. Do standardního vybavení hotelového pokoje patří např. kávovar Nespresso, Minibar Subzero, ale také toalety Balnea 8000 nebo televizory Bang&Olufsen, které mimo jiné umožňují poslech hudby mixované DJem přímo z baru,“ popisuje Veronika Fajčíková. Dokonalou relaxaci přináší dále sprchový kout se širokým deštěm a originální mozaikou nebo televize zabudovaná v zrcadlové stěně oproti vaně s dálkovým ovládáním.

Pro aktivní relaxaci je hotel vybaven menším fitness, saunou a vířivkami. Zcela individuální přístup nabízí tzv. buddhattitude, velice elegantní a smyslný koncept dokonalé lázeňské péče, který během okamžiku změní pokoj hosta v jedinečné spa. Hotel využívá také originální exkluzivní pleťové a tělové výrobky buddhattitude řady Himalayan, Signature a Tibetan.

V síle jedinečného prožitku a individuální relaxaci jde Buddha-Bar Hotel až za hranice očekávání, především díky vlastnímu značkovému designu, unikátní podmanivé atmosféře, originální fúzi vytříbených kulinářských chutí a vysoce osobnímu přístupu. „Orientální vliv je zřejmý na speciálně vybraných barvách, materiálech, tkaninách, chutích a vůních, které přinášejí jedinečný požitek pro všechny lidské smysly,“ dokresluje atmosféru Veronika Fajčíková.

Buddha-Bar Hotel Prague se stal prvním hotelem z nové, celosvětové sítě Buddha-Bar Hotels & Resorts, která usiluje o překročení i těch nejvyšších standardů pětihvězdičkových hotelů. Svým hostům chce dopřát pobyt inspirovaný jedinečným životním stylem, jenž si podmaní všechny lidské smysly. Unikátní koncept patří skupině George V Restauration, která provozuje celosvětově proslulé a úspěšné Buddha-Bar restauranty v Paříži, New Yorku, Dubaji, Bejrútu, Káhiře, Londýně, Kyjevě. Originální návrh interiéru pochází od Raymonda Visana a týmu architektů studia DWA Architects. Na české straně se na projektu podílel architekt Zbyšek Stýblo a studio Gama.

Legendární restaurace Buddha-Bar v Praze

Praha, 29. 1. 2009 – Po velkém úspěchu v Bejrútu, New Yorku, Dubaji, Kyjevě, Sao Paulu, Londýně a Džakartě otevřel 2. ledna světové proslulý pařížský restaurant & bar značky Buddha-Bar své brány také v Praze. Vůbec poprvé v historii je však tato legendární restaurace součástí boutique hotelu nesoucího stejné jméno – Buddha-Bar Hotel Prague.

Buddha-Bar se rozkládá v otevřeném prostoru dvou rozlehlých podzemních pater s historickým kovovým zábradlím. Intimní osvětlení prosvěcují mohutné, bohatě zdobené lustry a svíčkami osvětlená dominantní socha sedícího Buddhy vysoká 2,60 m. Otevřený prostor původního tabarinu zůstal zachován a jeho dispozice věrně odrážejí Buddha-Bar v Paříži. Květinové schodiště, unášející hosta z ulice přímo do prostor restaurace, představuje další z jedinečných kompozic celého prostoru. Luxusní čalouněná křesla a kulaté stoly z tmavého bambusu zaplňují obě podlaží restaurantu.

V horní části mezaninu je umístěn bar a lounge pro 100 osob, otevřený již od 16:00 hodin. Ve spodní části restaurace se usadí až 150 hostů, kteří mohou vybírat z bohaté nabídky převážně asijských pokrmů, inspirovaných tzv. signature dishes pařížského Buddha-Baru. Jedinečný výběr energické a smyslné hudby míchá po celý večer DJ od svého mixážního pultu.

Luboš Caninec – F&B Director Buddha Bar Hotelu Prague

Za provoz restaurací Buddha-Bar a Siddharta Café, sestavu menu, servis, technické zázemí a především celkovou ambiance, tolik příznačnou a vyhledávanou milovníky Buddha-Barů po celém světě, ručí v pražském Buddha-Bar Hotelu Luboš Caninec.

Vystudoval Hotelovou a jazykovou školu v Poděbradech, obor hotelový management a marketing. Své rozsáhlé zkušenosti s vedením restauračního provozu, obchodu a marketingem, jednání s VIP klientelou, získáváním nových klientů či školením personálu získal jak díky domácí praxi, tak prostřednictvím zahraničních stáží. Za všechny jmenujme pracovní pobyt v USA v hotelu RITZ Carlton Amelia Island, ve francouzském Bordeaux nebo v Paříži. Před příchodem do společnosti CPI Hotels působil Luboš Caninec v restauraci Pálffy Palác Club jako manažer.

Životopis Raymonda Visana a vznik Buddha-Baru

Exotické kořeny Raymonda Visana nás zavedou na francouzské předměstí Boulogne-Billancourt, kde se v roce 1950 narodil do rodiny rumunských uprchlíků. Dnes má tento muž, s vrozeným smyslem pro rodinu, po dvacetiletém manželství se svou ženou Tarjou čtyři děti, na něž je nesmírně pyšný.

Osud jej předurčil k pokračování rodinného duty free obchodu. Už tady dosvědčil, že má pro obchod nadání a otevřel nové prodejny, které skýtaly prostor pro novinky a inovace. Raymond Visan se stal díky svému talentu brzy proslulým a oceňovaným podnikatelem, a proto byl požádán, aby jménem pařížského obchodního domu Printemps zorganizoval výstavu jezdeckých soch prvního čínského císaře z dynastie Čchin a uměleckých předmětů z čínských národních sbírek zapůjčených vládou ČLR. Úspěšná výstava si získala mezinárodní věhlas a přilákala přes půl milionu návštěvníků.

Koncem 80. let pak Raymond Visan rodinný podnik prodal a otevřel síť restaurací stylizovaných do malých amerických jídelních barů z 50. let. Z tohoto konceptu posléze vzniklo několik úspěšných evropských franšíz.

Raymonda však lákalo jít dál a okouzlila jej exotika orientu. Jako nadšený cestovatel projel svět a na svých cestách sbíral nápady a tvůrčí inspiraci. Na jejich základě se rozhodl nejrůznější magické ingredience spojit v jeden celek a vytvořit jedinečnou síť restaurací či barů, které by svou pulsující, energickou atmosférou připomínaly hudební kluby a jejichž dojem by dotvářela charakteristická hudba mixovaná naživo DJ…. Tak se zrodil koncept B*fly… Okamžitě si získal oblibu a zanedlouho po něm následoval opěvovaný a proslulý Buddha-Bar.

Netrvalo dlouho a Raymond Visan začal pracovat na vzniku dalších restaurací/barů na exkluzivních místech a jeho pověst se postupně rozšířila do celého světa. Roku 1997 byl otevřen Barfly v Los Angeles, v Paříži byl v budově navržené Gustavem Eiffelem otevřen veleúspěšný bar Barrio Latino, inspirovaný temperamentní a pestrobarevnou Latinskou Amerikou. V roce 2001 byl v módním resortu Palms Casino v Los Angeles otevřen bar Little Buddha Café a o rok později byla na Place du Marché Saint-Honoré otevřena trendy italská restaurace BARLOTTI. B*fly se přerodil do nového konceptu: Bound.

V roce 2004 byl v Bejrútu otevřen Buddha-Bar, první z řady restaurací otevřených v rámci rozšíření Visanova konceptu do zahraničí. Do této síťě dnes již patří restaurace Buddha-Bar v Dubaji, Káhiře, New Yorku, Sao Paulu, Londýně, Jakartě, Kyjevě a restaurace Little Buddha v Šarm as Šejchu, Hurghadě a ve Vídni, stejně jako restaurace Bound v Bejrútu a celá řada dalších podniků.

Hlavní myšlenka a koncept úspěšně pokračují – v březnu 2007 bylo ve francouzském Evianu otevřeno Buddha-Bar Spa a v lednu 2009 pak první Buddha-Bar Hotel v Praze.

Myšlenka a dynastie Buddha-Baru se neustále vyvíjí. Buddha-Bar je lákavým pokušením pro všechny lidské smysly a vdechuje život původní vizi projektu, kterou současně doplňuje o nové, vzrušující nápady. Bez váhání si jej všude na světě vybírají ti, kteří hledají unikátní styl vyznačující se vytříbeností, skvělými kulinářskými zážitky a elegancí, v níž se mísí různé vlivy a inspirace.

Praha - Buddha-Bar Hotel Prague

Kontaktní informace

CPI - Czech Property Investments, a.s.
Vladislavova 1390/17
110 00 Praha 1 - Nové Město
Zobrazit na mapě

Telefon:
work +420 281 082 110

Telefon 2:
work +420 281 082 111

Fax:
fax +420 281 082 150

E-mail:

Web:
www.cpi.cz

CZ | EN | PL

Přihlásit

© 2021 AVÍZO, a.s. Obsah je poskytnut pouze pro soukromé použití. Jakékoliv komerční použití, rozmnožování bez písemného souhlasu společnosti AVÍZO, a.s. je přísně zakázáno.

Přihlášení členaxxx: